fbpx

Vuokrasopimuspohja – Lataa ilmainen sopimuspohja

Oikein tehty vuokrasopimus on tärkeä osa vuokranantajan riskienhallintaa. Suosittelemme käyttämään Sijoitusasunnot.comin laatimaa vuokrasopimuspohjaa, joka on yksinkertainen ja huolella laadittu. Heidän sivuilleen ilmaiseksi rekisteröitymällä saa ladattua myös vielä kattavamman pohjan, ammattimaisen vuokratuottolaskurin ja paljon muuta hyödyllistä asuntosijoitustoimintaan. Kaikki sisältö on maksutonta.

Oikein tehty vuokrasopimus auttaa vuokranantajaa välttämään monet sudenkuopat. Kyseistä vuokrasopimuspohjaa on kehitetty vuosien mittaan paremmaksi, jotta se olisi paras mahdollinen. Juridisesti tärkeät asiat on tarkistettu yhdessä lakimiehen kanssa, jotta sinä vältyt kalliilta virheiltä. Sopimuksesta on tehty reilu sekä vuokranantajaa, että vuokralaista kohtaan ja se auttaakin sinua välttämään väärinymmärryksiä. Sopimukseen on esimerkiksi kirjattu seuraava pykälä:

”Muuttopäivästä on sovittu Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetusta laista (AHVL) poikkeavalla tavalla. Muuttopäivä on sopimuksen päättymispäivä, jolloin huoneisto on luovutettava tyhjennettynä ja siivottuna kokonaan vuokranantajan käytettäväksi klo 12:00 mennessä.”

Normaalisti ulosmuuttopäivä on kuun ensimmäinen arkipäivä, jolloin esimerkiksi lauantaina päättyvän sopimuksen takia vuokralainen voi venyttää poismuuttoaan maanantaille asti, jolloin saattaa tulla ongelmia jos oletkin vuokrannut asunnon kuukauden 1. päivästä alkaen. Uusi vuokralainen nimittäin pahimmassa tapauksessa on jo luopunut edellisestä asunnosta, mutta ei vielä voikaan muuttaa uuteen asuntoonsa.

© VO Vuokria Online Oy 2014