fbpx

Sijoitusanalyysin syntytarina

Asunto- ja kiinteistösijoittaminen on maailmalla varsin suosittu ja tuottoisa sijoitusmuoto. Myös meillä täällä Suomessa on mm. vero- ja vuokralainsäädännön ansiosta erittäin otolliset olosuhteet harjoittaa tuottoisaa asuntosijoittamista. Ehkä juuri siksi Suomessa on suhteellisen paljon yksityisiä vuokra-asunnon omistajia väkilukuun suhteutettuna, 220.000.

Tätä taustaa vasten luulisi että myös tietoa ja työkaluja tuottoisaan asuntosijoittamiseen olisi saatavilla runsaasti. Siksi vuonna 2008 ihmetyksemme oli suuri kun huomasimme, että tietoa on kyllä saatavilla mutta se on erittäin pirstaloitunutta ja vaikeasti hyödynnettävissä. Myöskään analyysi- tai hallintotyökaluja ei käytännössä ollut olemassa muilla kuin ammattimaisilla suursijoittajilla. Alle 100 asuntoa omistavat piensijoittajat saivat turvautua lähinnä taskulaskimeen ja taulukkolaskentaohjelmistoihin. Näilläkin pääsee jo kohtuullisen pitkälle, mutta esimerkiksi erilaisiin laskutoimituksiin tuhrautuu liikaa arvokasta aikaa, jonka voisi käyttää vaikka mielenkiintoisten sijoituskohteiden etsimiseen. Tästä sai alkunsa ideamme tarjota asuntosijoittajille työkalu, jonka avulla sijoittaja pystyy keskittymään olennaiseen ja käyttämään aikansa tehokkaammin.

Aiheen pohjalta valmistunut tutkimus nousi samantien latauksissa Suomen Top 10-listalle ja Kauppalehti.fi- foorumilla aiheesta käyty keskustelu keräsi jopa yli 20.000 lukijaa. Tänä päivänä kyseinen tutkimus on yksi eniten lainatuista ja viitatuista alan julkaisuista Internetissä. Työn saama positiivinen palaute rohkaisi meitä siinä määrin, että idea vietiin jatkokehitettäväksi Jyväskylän Protomoon. Protomossa idean ympärille saatiin sijoittajia ja asuntosijoittamisen kultainen jyvä kehittyi liiketoiminnaksi.

Sittemmin olemme tehneet tiivistä kehitystyötä alan ammattilaisten ja yksityisten vuokranantajien kanssa, jotta palvelun sisältö vastaisi mahdollisimman hyvin juuri yksityisten asuntosijoittajien tarpeita. Nyt voimme ylpeänä ilmoittaa, että tämä kaikki on teille tarjolla Vuokria Online Sijoitusanalyysin muodossa. Toivomme että käytätte sitä parhaanne mukaan ja olette kanssamme luomassa uutta suomalaista menestystarinaa!

Tervetuloa Vuokria Onlinen asiakkaaksi. Me teemme töitä joka päivä, jotta sinä menestyisit paremmin asuntosijoittajana!

 

Jussi Kaikkonen ja Matti Kivilammi

© VO Vuokria Online Oy 2014