fbpx

Asuntosijoittajan vinkki 13: Milloin asuntosijoittaminen kannattaa aloittaa?

Jos mietit, että kannattaisiko asuntosijoittaminen aloittaa juuri nyt, niin vastaus on kyllä! Jos odottaa ”sitä täydellistä hetkeä” aloittaa asuntosijoittaminen, niin sellaista ei koskaan tule ja sijoitusura jää siihen. Siksi kannattaa ennemminkin keskittyä loistavan sijoituskohteen löytämiseen, kuin asuntomarkkinoiden ajoittamiseen. Markkinoilta on aina löydettävissä loistavia sijoituskohteita markkinatilanteesta riippumatta!

On tottakai selvää, että toimeen ryhtymistä kannattaa ensin opiskella aihetta vähintäänkin kohtuullisesti. Näin pystyy välttämään asuntosijoittajan suurimmat sudenkuopat ja sijoitusura saa heti hyvän alun. Harmillisen monella sijoitusura jää kuitenkin tähän ”opiskeluvaiheeseen” ja konkreettinen ensiaskel jää jostain syystä ottamatta. Paina siis tämä mieleesi:

Jollei mietteitään ja puheitaan muuta teoiksi, niin sijoitustoiminnan opettelusta ei ole ikävä kyllä mitään muuta hyötyä kuin silkka oppimisen ilo.

Rohkeasti siis sanoista tekoihin!

Asuntosijoittamisessa on (vastoin yleistä harhaluuloa) mahdollista lähteä liikkeelle kohtuullisen pienellä pääomalla tai jopa ilman pääomaa. Myös omaan riskitasoonsa pystyy vaikuttamaan merkittävästi mm. sijoituskohteen huolellisella valitsemisella. Sijoitusuran edetessä pääoma karttuu yhdessä osaamisen kanssa, ja lopulta harrastus saattaa palkita tekijänsä todella ruhtinaallisesti. Vuosien ja vuosikymmenten aikana korkoa-korolle vaikutus kertaantuu ja tuotot kertyvät nopeammin kuin olisi alunperin uskonutkaan.

Vinkkejä sijoituskohteen valintaan on luvassa ensi viikolla! Muista lukea myös aiemmat asuntosijoittajan vinkit ja Asuntosijoittajan selviytymisopas ennen sijoitusuran aloittamista!

© VO Vuokria Online Oy 2014