fbpx

Asuntosijoittaminen antaa monia mahdollisuuksia

Asuntosijoittaminen pystyy tarjoamaan kaksi sellaista asiaa, joita mikään muu sijoitusmuoto ei sellaisenaan tarjoa: Kuukausittaisen kassavirran ja hyvän vakuusarvon. Nämä kaksi tekijää yhdessä mahdollistavat kohtuullisen suuren velkavivun käyttämisen ilman valtavan suuria riskejä. Tällä hetkellä pankit hyväksyvät noin 75 % asunnon arvosta lainan vakuudeksi, joten vähimmillään riittää kun sijoittajalla on omaa rahaa tai muuta vakuutta noin neljännes asunnon kokonaishinnasta. Asunto itsessään siis mahdollistaa sen, että lainarahaa on yleisesti ottaen mahdollista saada ja kuukausittain tilille tuleva vuokra huolehtii lainan maksusta. Helppoa ja kätevää!

Asuntosijoittaja pystyy myös vaikuttamaan saamiinsa tuottoihin todella merkittävästi. Esimerkiksi remonttitaitoinen sijoittaja pystyy kasvattamaan asunnon arvoa suhteellisen pienellä panostuksella, kun tietää tarkalleen mitä tekee. Tuottoisa asuntosijoittaminen ei kuitenkaan välttämättä vaadi esimerkiksi kovin kummoisia remonttitaitoja. Avainsana on erikoistuminen, joka lähtee perusasioiden oppimisesta ja etenee kuin itsestään potentiaalisia sijoituskohteita vertailemalla. Ajan myötä asuntosijoittaja ikäänkuin erikoistuu automaattisesti tiettyyn pieneen sektoriin, ja pystyy hallitsemaan sen paremmin kuin suurin osa muista sijoittajista. Tällainen sektori voi olla vaikka ”Itä-Helsingissä sijaitsevat 25-30 neliön yksiöt”, tai miksi se nyt sattuukaan kunkin sijoittajan kohdalla muotoutumaan. Perehtyminen vaatii tietenkin vaivannäköä, mutta tämä vaivannäkö myös palkitaan kunnollisina tuottoina!

Tiedon karttuessa sijoittaja alkaa pikkuhiljaa tunnistamaan potentiaaliset sijoituskohteet markkinatarjonnan joukosta. Tämä voi kuulostaa uskomattomalta, mutta väitämme että jo muutaman kuukauden aktiivisen seurannan jälkeen asuntosijoittaja pystyy sanomaan 30 sekunnissa, onko jokin myytävä asunto mielenkiintoinen sijoituskohteena. Ajan mittaan sijoittaja oppii tunnistamaan hinnoitteluvirheet ja tunnistamaan nopeasti loistavat sijoitustilaisuudet, joita tulee harvoin vastaan.

Lue lisää asuntosijoittajan vinkeistä!

Sijoitusmenestystä toivottaen!

Vuokria Online Tiimi

 

© VO Vuokria Online Oy 2014