fbpx

Asuntosijoittajan vinkki 14: Hyviä sijoituksia muiden hyljeksimistä kohteista

Loistavia sijoituskohteita voi löytää kahdella tavalla. Ensimmäinen ja yleisempi tapa on toimia nopeasti kun loistokohde tulee markkinoille. Tällöin kohde myydään usein alle 24 tunnissa, joten nopea reagointikyky ja aluetuntemus ovat ehdottoman tärkeitä.

Toinen vaihtoehto joka tulee ehkä harvemmin sijoittajien mieleen, on ostaa pitkään markkinoilla roikkunut, kenties epätyypillinen sijoituskohde todella hyvällä hinnalla. Kenties yleisin syy hinnoitteluvirheisiin on asunnon koko: Markkinoilla on aina jonkin verran kohteita, joita sijoittajat hyljeksivät täysin syyttä esimerkiksi sen takia, että asunto on 10 neliötä liian suuri.

Monet sijoittajat vetävät tiukan rajan asunnon maksimikoosta esimerkiksi 30 tai 45 neliöön. Paikoin tämä johtaa sellaisiinkin ylilyönteihin, että esimerkiksi 30 neliöinen asunto maksaa vain 5.000 euroa vähemmän kuin vastaava 20 neliötä isompi asunto. Tai 55 neliöinen asunto maksaa jopa vähemmän kuin 45 neliöinen, jne. jne. Tämän lisäksi pitkään myynnissä roikkuneista, hyljeksityistä kohteista voi onnistua tinkimään todella hyvän alennuksen!

Ilmiön syynä on luultavasti erityisesti se, että monet sijoittajat vetävät juuri asunnon koon suhteen erittäin tarkan rajan kriteeriensä suhteen. Pienten asuntojen suosiminen on toki perusteltua, sillä pienessä asunnossa neliökohtainen vuokra on isompi ja mahdolliset taloyhtiön remonttikustannukset suhteellisesti pienemmät. Usein samoja hinnoitteluvirheitä näkee kuitenkin jopa vain 5-10 vanhoissa kohteissa, joihin ei ole tulossa isompia remontteja vielä 20–30 vuoteen. Tällainen ilmiö kärjistyy usein erityisesti keskustan ulkopuolella olevissa kohteissa ja voi tarjota asiantuntevalle sijoittajalle loistavia ostomahdollisuuksia.

Sekä nopealla kaupalla, että hyljeksittyjä kohteita etsimällä voi löytää loistavia sijoituskohteita. Hyvänä sijoittajan nyrkkisääntönä voitaisiin siis vetää johtopäätös, että aina uutta kohdetta etsiessään ei välttämättä kannata rajata kriteereitään ennalta liikaa – hyvä kohde saattaa jäädä huomaamatta!

© VO Vuokria Online Oy 2014