fbpx

Asuntosijoittajan vinkki 10: Älä pyydä liikaa vuokraa!

On itsestään selvää, että liian pienen vuokran periminen on sijoituksen tuotoille haitallista. Sijoittajan on syytä seurata alueen vuokrien kehitystä, ettei tuottopotentiaalia jää hyödyntämättä. Vielä huomattavasti haitallisempaa voi kuitenkin olla liian korkean vuokran pyytäminen, sillä vuokralaiset ovat hyvin tietoisia vuokratasosta! Yksi tyhjä kuukausi saattaa syödä pari kymppiä korkeamman vuokran hyödyt vuosiksi eteenpäin.

Otetaan esimerkki: Alueen mukaisen vuokratason ja asunnon kunnon perusteella erään sijoitusasunnon ”oikea” vuokrataso olisi 400 euroa kuukaudessa. Sijoittaja tietää, että 400 euron kuukausivuokralla asunto menisi kuin kuumille kiville, mutta päättää kuitenki koittaa kepillä jäätä ja laittaa vuokrapyynniksi 420 euroa. Asiallisen vuokralaisen löytäminen osoittautuu tällä hinnalla haastavaksi, mutta lopulta yli kuukauden kestäneen etsinnän ja noin 10 asuntonäytön jälkeen sopiva vuokralainen löytyy. Tyhjä kuukausi kuitenkin kustantaa sijoittajalle 400 euroa, eli kestää jopa 20 kuukautta ennenkuin ennekuin 20 euroa suurempi vuokra on maksanut itsensä takaisin! Vaikka tuskin hintatason tunteva vuokralainen edes pysyy asunnossa näin kauaa. Lopputuloksena on vain lisää vaivaa ja vähemmän kokonaistuottoja.

Siksi on itsestään selvää, että vuokrapyynti kannattaa mielummin asettaa 10 euroa ”oikean” vuokratason alle kuin yli. Tämä laskee tyhjien kuukausien riskiä ja pienentää vuokralaisen vaihtuvuutta. Lopputulos on plus-merkkinen! Oikean vuokran määrittämiseksi täytyy tietenkin olla hyvin perillä alueen oikeasta vuokratasosta. Internetin välityksellä vuokralaisten on helppo vertailla asuntoja keskenään ja pienimmillään jopa 10 euroa suuntaan tai toiseen ratkaisee pelin. Tässä asiansa osaava ammattilainen on varmasti palkkansa väärti, jos oma tietotaito on tältä osin hieman heikoissa kantimissa.

© VO Vuokria Online Oy 2014